dinsdag, augustus 02, 2005

Duisenberg

Afgelopen zondag 31 juli overleed Wim Duisenberg (70) op een tragische wijze en een helaas veel te jonge leeftijd. Zijn vrouw Gretta trof haar man levenloos aan in het zwembad van hun tweede huis in Faucon (Frankrijk).

Dankbaar kon de NOS diezelfde avond in het 6 uur Journaal zich weer eens lekker van haar linkse kant laten zien. Allereerst een lang telefoongesprek met oud premier Wim Kok (PvdA), gevolgd door de zichzelf benoemde vrienden Marcel van Dam (PvdA) en de ex van Gretta Duisenberg Hans van Mierlo (D66). Onze eigen premier Jan Peter Balkenende werd helemaal aan het eind van het item ook nog even genoemd omdat hij schriftelijk een verklaring had afgelegd.

Het zullen echt niet de heren Kok, van Dam en van Mierlo zijn geweest die de NOS hebben gebeld om hun zegje te mogen doen in het Journaal. In zo´n geval gaat de redactie ineens pro-actief linkse politici bellen en hen ook bezoeken om hun mening te vragen. Ze hadden per slot van rekening ook onze eigen minister president Jan Peter Balkenende kunnen bellen en hem als eerste aan het woord te laten, maar helaas moest hij het doen met een foto waar hij heel beteuterd keek, terwijl er natuurlijk tal van stockmateriaal is waar hij samen met Duisenberg te zien is.

Duisenberg was een gematigde figuur die vrienden in het linkse maar ook het rechtse kamp had. Alleen waren de rechtse kennelijk even niet belangrijk op dat moment voor de NOS.

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig stukje. Ook ik heb mij geƫrgerd aan het NOS Journaal. Daarmee blijft de NOS een doorgeefluik voor linkse politici.