woensdag, september 01, 2004

Verkiezingen in Amerika deel 1

Het lijkt me dezer dagen verschrikkelijk frustrerend en voortdurend een rotgevoel geven voor de redacties van de nieuws- en actualiteiten rubrieken bij de publieke omroep. Om aandacht te moeten besteden aan de Republikeinse Conventie in New York die afgelopen maandag is begonnen. De redacties, die zich ondubbelzinnig laten omschrijven als onvervalste Bush-haters, stellen alles in het werk om zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan de Conventie. Zij doen dit door krampachtig andere ´belangrijker´ items naar voren te schuiven die normaliter nooit aan bod komen in verband met het nauwelijks tot geen nieuwswaardige karakter.

In de spaarzame filmpjes/items die tot nu toe zijn vertoond van de Conventie wordt er meer aandacht besteed aan demonstranten dan aan de sprekers. Overigens dezelfde demonstranten die Republikeinse gedelegeerden lastig vielen en zelfs een politieagent zwaar hebben verwond (vergelijkbaar met de AFA in Nederland), maar daarover bij de publieke omroep geen woord.

Vergeleken met de Democraat John Kerry heeft de publieke omroep op radio en televisie tot nu toe ruim 50 procent minder aandacht besteed aan de Republikeinse Conventie. En de aandacht die er was kenmerkte zich door valse en goedkope retoriek. Overigens heeft John Kerry geen enkel voordeel in de poll´s weten te bemachtigen na zijn gehouden Conventie in Boston. Terwijl een president normaliter opveert bleef Kerry steken. En in de laatste poll van de Los Angeles Times van voor de Republikeinse Conventie streeft Bush Kerry ruimschoots voorbij.

Hopelijk spint Bush wel garen bij zijn Conventie. Benieuwd of we dat dan wel te horen krijgen bij de publiek omroep.

Eén ding is wel zeker: ze zullen maar al te blij zijn als het vrijdag is daar in Hilversum.

Geen opmerkingen: