maandag, september 06, 2004

Verkiezingen in Amerika deel 2

John Kerry heeft geen garen gesponnen bij zijn Democratische Conventie in Boston. Wel werd hij vier dagen lang door de publieke omroep de hemel in geprezen. Geen enkele kritische noot daarbij. Echter ook tijdens de Conventie van Kerry is er massaal gedemonstreerd door tegenstanders. Deze tegenstanders werden in een soort kooi afzijdig gehouden, maar die beelden heeft de NOS nooit laten zien.

Bush daarentegen werd voortdurend alles verweten en de korte zendtijd die hij kreeg bij de NOS werd nog eens voor 50% gelardeerd door demonstrerende mensenmassa´s.

Bush heeft echter wel garen gesponnen bij zijn Conventie. Dat bleek al voor de start uit een opiniepeiling van de Los Angeles Times en later uit weekblad Time (vergelijkbaar met weekblad Elsevier). Daarnaast heeft Senator Kerry iets opmerkelijks gedaan. Hij klom zelf op de barricade tijdens de Conventie van de Republikeinen. Iets wat absoluut not-done is!


Vanmorgen besteedde het NOS Journaal aandacht aan de zus van Kerry die op campagne is in Nederland in de progressieve hoofdstad Amsterdam om zieltjes te winnen. "Succes mevrouw Kerry. Niet Europa maakt uit wie de nieuwe president van Amerika wordt maar de Amerikanen zelf. Don´t you get it?"

Geen opmerkingen: