woensdag, juli 21, 2004

"Gelijke monniken gelijke kappen"

Enige tijd geleden werd bekend dat het Openbaar Ministerie het medium Jomanda wil gaan vervolgen wegens vermeende schuld aan de dood van Silvia Millecam. Onlangs werd ook bekend dat er jaarlijks 50.000 mensen in de WAO belanden wegens medische blunders door artsen. Nu het kabinet Balkenende de instroom van WAO-ers terecht wil terugdringen, moet Justitie ook artsen die deze fouten maken vervolgen en de kosten op hen verhalen die de Nederlandse belastingbetaler nu betaalt voor het bekostigen van diezelfde WAO. Artsen moeten zich dan maar zelf aanvullend verzekeren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het voorstel artsen aan te spreken voor de schadelijke gevolgen van medische blunders klinkt misschien sympathiek, maar lijkt me eerlijk gezegd toch niet zo erg realistisch. Immers, wie brengt het gigantische juridisch apparaat mee ? En wie gaat dat allemaal betalen ? Nee, dan kun je veel beter politici persoonlijk aanspreken voor wanbeleid, zoals de economische schade van de aanleg van de Betuwelijn, de uitverkoop van publieke infrastructuren en diensten, zonder compensatie door belastingverlaging, die daar het gevolg van had moeten zijn, etc, etc., etc.
Zelfs vermindering van overheidstaken blijkt in dit land nog belastinggeld te kosten. Logisch, want er wordt tegenwoordig hoe langer hoe minder verantwoording afgelegd door de dienaren van de publieke zaak.

de Buiter zei

Er wordt af en toe wel verantwoording afgelegd en zo nu en dan kost dat een minister de kop. Maar, ja dan wordt voor hem/haar vervolgens met behoud van hetzelfde salaris een baantje in de luwte gezocht. Ambtenaren kennen helaas ten onrechte een veel betere rechtsbescherming dan werknemers in de private sector waar ook nog eens het geld verdiend wordt. Zo kost de overheid Nederland 25 % van het bruto binnenlands product.

In Amerika kost het overheidsapparaat maar 15%. Zo, zie je maar ´Amerikaanse toestanden´ zijn niet altijd negatief....