donderdag, juli 22, 2004

Onafhankelijk of kleuring ?

Op de website: http://parlement.com een initiatief van het Parlementair Documentatie Centrum (PDC) van de Universiteit Leiden staat: “de redactie van deze website werkt onafhankelijk van politieke partijen of overheidsinstellingen”. Voorts wordt er vermeld: “Deze website is bedoeld voor iedereen die in de landelijke politiek is geïnteresseerd, en dan niet alleen journalisten, ambtenaren en politici, maar ook burgers en (aankomende) kiezers. In het voortgezet onderwijs kan deze website uitstekend gebruikt worden bij de vakken geschiedenis, staatsinrichting en maatschappijleer”.

Als we een aantal prominente politici langslopen zien we hoe geraffineerd de kleuring wordt aangebracht. Zo wordt er bij Ad Melkert (PvdA) niet verteld dat hij volledig faalde tijdens de Tweede Kamer verkiezingen in mei 2002 en daardoor ook opstapte. Ook wordt de ESF fraude niet vermeld.

Zo wordt er over Paul Rosenmöller (GroenLinks) gezegd dat hij Pim Fortuyn goed tegenspel had geboden maar dat hij moest opstappen omdat hij werd bedreigd. Over de sympathieën van Rosenmöller voor Stalin, Lenin, Mao en Pol Pot geen enkel woord.

In tegenstelling tot de eerste twee wordt er van zowel Hans Dijkstal (VVD) als Benk Korthals (VVD) gezegd dat beiden opstapten. Dijkstal door de verkiezingsnederlaag in mei 2002 (net als Melkert) en bij Korthals door de uitslag van de enquête naar de Bouwfraude.


Geen opmerkingen: